Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban -Tibet titkai és hagyományai

A buddhista kalendárium legjelentősebb napjai, a tízmilliószoros napok. Ilyenkor az energiáink is megsokszorozódnak, nagyobb esélyünk van arra, hogy megteremtsük, amire már régóta vágyunk. Figyeljünk arra, hogy csak a pozitív gondolatainkat vonzzuk magunkhoz. Tóth Anita írása.

2
5522
Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományai

[su_dropcap]A[/su_dropcap] “nagy” Buddha (Dharmacsakra) napokat hívják tízmilliószoros napoknak, a tibeti kultúrában. Minden évben az első holdhó 15., negyedik holdhó 15., hatodik holdhó 4. és kilencedik holdhó 22. napja. Ezeken a napokon olyan változásokra van szükség, ami megfordíthatja az életed eddigi menetét, vagy épp belső változást hoz. Amit a szíved súg, arra érdemes hallgatni. Az álmokban és önmagatokban is érdemes hinni. A sorsod kovácsa Te magad vagy, de talán a „jó öreg Univerzum” ereje is segíthet és melléd szegődhet az utadon. A teremtőerő óriási energiákkal bír. Kívánj jót másoknak, a szeretteidnek is. Ezeken a napokon minden, amit teremtesz, tízmilliószoros erővel hat.

Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományaiMottó:

[sc name=”kiemeles1o”]„Egy álom csak egy álom, egészen addig, amíg úgy nem döntesz, hogy igazzá teszed. -A dream is only a dream… until you decide to make it real.” ( Harry Styles )[sc name=”kiemeles1z”]

1.Mit tegyünk ezeken a napokon?
Telihold idején mindenki érzékenyebb és kicsit feszültebb is. Ne keress kifogásokat, a pozitív gondolatnak adj utat, ne ragadjon be a fogaskerék a negatív és visszahúzó kétségeknél. Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományaiMottó:

[sc name=”kiemeles1o”]„Előlegezd meg a jót, és megtörténik. Meglátjátok, működik.” (Makai Rita)[sc name=”kiemeles1z”]

2. Hogyan élhettek ennek a napnak a lehetőségeivel?
Már ébredéskor mosollyal indítsd a napod. A panaszáradatot, más emberek negativitását kerüld el, ha egy mód van rá. Megajándékozhatod az embereket, a mosolyoddal, a barátodat, barátnődet, párodat, öleléssel, bármilyen kedvességgel. Ne azért tedd, mert viszonzást vársz, szívből adj. A mondás szerint, „jó tett helyébe jót várj”, a segítőkészség, a szeretet, az önzetlenség, visszaszáll rád. Érdemes megköszönni mindent, az apróságokat is. Engedd be az életetekbe a csodákat! Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományaiMottó:

[sc name=”kiemeles1o”]„Élj úgy a mának, hogy minden napod ajándék lehessen.” (Lippai Marianna)[sc name=”kiemeles1z”]

Teremtő napok:

2018. március 2.
A vajmécsesek ünnepe – Chötrül Düchen
Tibeti nevén Chötrül Düchen, amely magyarul a vajmécsesek ünnepét jelenti. Ebben az időben vajból készült mécseseket gyújtanak, ezeket madár, virág és fa alakú lámpásaikba teszik és közösen megemlékeznek jelentős és nemes tetteiről.

2018. május 29.
Ez a születés, a megvilágosodás és a halál napja – Saga Dawa Düchen
A Saga Dawa Düchen, ami a születés, a megvilágosodás és a halál napját jelenti. A hagyomány szerint ekkor Buddha születésnapját ünneplik, a 35 évvel későbbi megvilágosodását, majd halálát, amikor a Nirvánába lépett.

Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományai
2018. július 16.
Az imakerék ünnepe – Chökhor Düchen
A tibeti neve Chökhor Düchen, a dharma kerék első megforgatásának ünnepe. Amikor Buddha megvilágosodott a Bodhi fa alatt, hét hetet töltött el, ezen a helyen. Eleinte félt attól, hogy tanítsa a követőit, mert úgy gondolta, hogy majd nem fogják elhinni szavát. Indra és Brahma istenek végül meggyőzték, hogy ossza meg bátran a Négy Nemes igazság tanát a követőivel.

2018. október 30.
A mennybemenetel napja – Lhabab Düchen
A Lhabab Düchen, Buddha mennyből való leszállásának ünnepe. Buddha édesanyja a születése után nem sokkal eltávozott, majd a mennybe került. Buddha a mennybe jutásakor köszönetet is mondott az édesanyjának, aki a tanait az istenek felé is közvetítette. A követői kérésére végül, Indra és Brahma ékes létráin, visszaszállt a Földre.

 

Advertisement

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here