Las Vegas-i meglepetés „mini break”, kettesben…

Las Vegas a kaszinók és a fények birodalma, az esküvők színhelye, ahova, mint kiderül, érdemes visszatérni, mert sok élményt tartogat az odalátogató számára. Szerzőnk, Lola történetéből megtudhatjuk, miért is van ez így.

2
2314
Las Vegas-i meglepetés „mini break”, kettesben…

[su_dropcap]2[/su_dropcap]014 októberében ötnapos élményben volt részünk Las Vegas-ban. Két aktív kisfiú szülőjének lenni nagyon örömteli, de sokszor fárasztó kihívás és rettentően szerettünk volna pár napot kettesben tölteni a férjemmel.
Ő felajánlotta, hogy szervez és tervez helyettem, nekem csak be kellett pakolnom a bőröndbe!  A végleges úticél számomra is sokáig titok maradt – nem is sejtettem, hogy életem egyik legnagyobb kalandja vár rám.

[sc name=”kiemeles1o”]Az én szívem bevallom Párizsba húzott és mikor puhatolóztam, a következő volt a válasza: „Annyit mondok, hogy látni fogod az Eiffel-tornyot.”[sc name=”kiemeles1z”] Így ezzel a háttérinfóval gazdagodva biztos voltam abban, hogy a francia főváros lesz a kiválasztott. Később kiderült, tévedtem, mert a fények másik városába, Las Vegas-ba szólt a jegyünk. (A Paris Las Vegas kaszinó előtt álló Eiffel-torony nemcsak a leghűbb másolat, hanem az egyik legmagasabb is, 165 méter és a világ számos országában, de minimum 15 helyen található replika)

Megérkezve Vegasba egy napra volt szükségünk, hogy akklimatizálódjunk. Egy Grand Canyon-i helikopteres túrát leszámítva mind az öt napunkat a Strip-en (Vegas központja, hatalmas sugárút, melyek mentén tematikus hotelek, boltok, bevásárló központok szolgálják ki a turisták minden igényét) töltöttük! Már a második nap megfogalmazódott bennem, hogy Vegas olyan hely a felnőtteknek, mint a gyerekeknek Disneyland! Amikor egyik ámulatból esel a másikba, a téged érő élményt tetézed a következővel, még akkor is feltűnik valami csoda, belebotlik az ember lánya egy lélegzetelállító római kori minta alapján felépített városnegyedbe, vagy egy mesés szökőkútba, esetleg meglátsz egy különleges show-ra invitáló fényreklámot, amit nem tudsz kihagyni!

Ez a város ugyanis több érzékszervedre is hat egyszerre: a szemet a csodás fények és monumentális épületek nyűgözik le és a szállodáknak” illata” van (igen illata, ami az angol tudósok szerint is az egyik legintenzívebb észlelési mód) , amikor belépsz egy hotel előcsarnokába! Persze, ha már itt voltunk kipróbáltuk a szerencsejátékot is, igaz kaszinókban mi nem sokat kockáztattunk, de a „feeling” kedvéért játszottunk.

Las Vegas méltán híres arról is, hogy a világ leghíresebb cirkusza, a Cirque du Soleil több, különböző témájú show-t mutat be itt napi szinten! Mi a Bellagio hotelben rezidens ’O’ (franciául víz) műsorra váltottunk jegyet. Nehéz szavakban kifejezni, hogy egy látványra, hang és fényeffektekre épülő előadás milyen is: egy biztos a drága jegyek, felejthetetlen élményt nyújtottak! Rengeteg csodás kaszinót, hotelt láttunk az itt eltöltött pár nap alatt, nekem azt hiszem Bellagio lett a kedvencem!

[sc name=”kiemeles1o”]Azt mondják a boldogság nem egy állapot, hanem sokkal inkább pillanatokban mérendő![sc name=”kiemeles1z”] Ez egyik ilyen „boldogság pillanatom”, a Bellagio szálloda előtti gyönyörű szökőkútjához köthető. Itt ugyanis félóránként felcsendül egy híres szám, ez esetben „ Elton John: Candle in the wind”  dallama volt soron és csodás vízi paradét kaptunk, ami örök élmény és emlék marad!Vegas-ról sokunknak a hírességek villám esküvői jutnak eszükbe, persze mi is megnéztük, hol esküdött örök hűséget Elvis Presley, Britney Sprears és még sokan mások! Aki erre jár és finom koktélokra vágyik ne hagyja ki a Rolling Stones, Elvis, vagy akár a Beatles eredeti relikviáit kiállító Hard Rock Cafe-t.  Életünk legfinomabb hamburgerét és milk shake-jét is szintén Las Vegashoz kötjük- ugyanis Gordon Ramsey vegas-i „Hell’s kitchen” éttermében ettük!

Las Vegas-i meglepetés „mini break”, kettesben…

Hazautunk előtti nap a férjem még egy csodás programmal készült …egy helikopteres Grand Canyon túrát is lefoglalt. A Grand Canyon nekem fotókon is mindig nagyon látványos és óriási volt, de élőben egész egyszerűen hatalmas a kiterjedése! Madártávlatból több amerikai állam határát is megcsodálhattuk (Nevada és Arizona a szerk.) A Hoover gát felett suhanva meglepődtünk, hogyan tudtak ilyen építményt alkotni az amerikaiak a harmincas években.

Imádunk utazni, új helyeket felfedezni, így én mindig azt vallom, hogy egy helyszínre még egyszer nem szivesen térek vissza turistaként, hiszen egy másik, csodás és még meg nem tapasztalt élménytől veszem el a lehetőséget. Vegas azonban ebben is kivétel volt- hiszen 2016-ban ismét visszatértünk ide és a város megint egy új arcát mutatta meg!  Tervezzük, hogy egy nap négyesben ismét itt fogunk pár felejthetetlen napot eltölteni- hiszen Las Vegas megunhatatlan és tökéletes kikapcsolódást nyújt , életre szóló élményekkel ajándékoz meg!


Advertisement

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Mintha csak én írtam volna!Ugyan így érzek Las Vegas iránt!Örök élmény pláne,hogy mi ott is házasodtunk.?Imádtam minden percet,remélem mi is vissza megyünk még! I❤️Las Vegas.

    • én is igy érzek Niki ? ! És azóta vissza is tértem ? lehet mégis mágikus ereje van a. Bellagio szökőkútba dobott pénznek?!:)))) /Lola/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here