Baliról, ezer helyett néhány szóban

Balit az istenek szigeteként emlegetik. Ez a hely valóban olyan, mintha Isten a legnagyobb jókedvében teremtette volna, és nem csak magát a szigetet, hanem az ott élő embereket is. Egyik csodából a másikba léphetünk. Anett Noviyanto ott találta meg a saját boldogságát indonéz férjével és két kisfiával. Ez a cikk egy sorozat első része, egy rövid bevezető ebbe a varázslatba. Merüljünk el benne együtt!

1
591
Baliról, ezer helyett néhány szóban

 Mi is ez a varázslatos hely, ahol multikulti családommal élünk, és amit szeretnék az olvasókkal minél közelebbről megismertetni?

[sc name=”kiemeles1o”]Harmónia, mosolygás, fantasztikus színek, különleges ízek és illatok…[sc name=”kiemeles1z”]

Zöldellő rizsteraszok, festői vulkánok, csodálatos tengerpartok, szent források és vízesések…

Baliról, ezer helyett néhány szóbanPompás öltözékek, mindenütt az isteneknek szóló felajánlások, tornyokba halmozott gyümölcsök és színpompás virágkompozíciók, díszes szentélyek… 

[sc name=”kiemeles1o”]Ez Bali![sc name=”kiemeles1z”]

Simogatóan zöld rizsteraszok pompájában gyönyörködhetünk, megkóstolhatunk indonéz tea- és kávékülönlegességeket, köztük a világ legdrágább kávéját, a luwakot. Megmerítkezhetünk Bali egyik szent forrástemplomában, tisztítószertartást végző balinézekkel, felkereshetjük Bali legősibb régészeti emlékeit a 10-11. századból, tradícionális piacra látogathatunk, lenyűgöző hindu templomokat csodálhatunk úton-útfélen.

Baliról, ezer helyett néhány szóbanVízesés zuhatagában mártózhatunk, buja trópusi növények közt pillangókat leshetünk, káprázatos táncelőadást nézhetünk Uluwatu sziklaszirti templománál a lenyugvó nap fényeiben.

De kirándulhatunk elefántháton a dzsungelben, delfinekkel kerülhetünk testközelbe, vadvízi evezhetünk trópusi növényekkel övezett folyón, fehérhomokos parton kisteknőst ereszthetünk szabadon. Buja, egzotikus környezetben ismerkedhetünk Indonézia madaraival, meghódíthatjuk a még ma is működő Batur vulkánt, alámerülhetünk Bali szemet gyönyörködtető vízalatti világába…és még sorolhatnám…

Baliról, ezer helyett néhány szóban[sc name=”kiemeles1o”]Ez mind Bali![sc name=”kiemeles1z”]

Gyere, s írásaimon keresztül, merülj el ebben a lélegzetelállító világban!

Advertisement

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here