Az egész csak szervezés kérdése – Bevezető

Évek óta azt hallgatom a körülöttem élőktől, dolgozóktól, hogy: „Jaj, nekem semmire sincs időm!” Nem elég a 24 óra egy nap, hogy elintézzem a dolgaim, és hogy utolérjem magam!”…stb. Szerzőnk, Anna Supol írása.

0
1008
Az egész csak szervezés kérdése - Bevezető

[su_dropcap]A[/su_dropcap] panaszáradat első fázisa után, jön a második, a kedvenc nótám, a „nekedbezzegkönnyű” című dal.  Ha tetszik, ha nem, hallgathatom, hogy „Te könnyen beszélsz, mert mindenre van időd. Mert te olyan precíz és rendezett vagy. Te sokkal összeszedettebb vagy, de én nem. Én nem tudok ilyeneket megszervezni.”

Mindez legtöbbször persze egy egyedülálló és gyermektelen egyed szájából hangzik el, és úgy adja elő a drámát, hogy nekem mennyivel egyszerűbb az életem két gyerekkel!

[sc name=”kiemeles1o”]Ugye, ugye, hogy ennek milyen kifogás szaga van?[sc name=”kiemeles1z”]

Ha hiszitek, ha nem, én sem így jöttem a világra. Sőt! Tinédzser éveim nagyrészét káoszban töltöttem…mármint a szobám volt az, de én azzal magyaráztam, hogy azt a „rendszert” ami nálam uralkodik, csak az olyan zsenik látják át, mint én. Hiába mondogatták a drága szüleim, hogy: ”Itt soha semmit nem lehet megtalálni!”, mert én mindig rácáfoltam erre, és pontosan tudtam, hogy mi hol van.

Azonban ahogy kirepültem a családi házból, szinte pillanatok alatt megváltoztak a dolgok. De be kell valljam, hogy már nem is emlékszem arra, melyik reggel ért eme világrengető változás.

[sc name=”kiemeles1o”]Nem vagyok egy szuperhős, hiszen én még mindig a nadrágom alatt hordom a bugyimat.[sc name=”kiemeles1z”]

De az évek alatt az éppen aktuális főnökeim és a kollégáim, sokszor imába foglalták a nevemet azért, mert átláthatóvá varázsoltam az éppen ott uralkodó őskáoszt. Vagy kialakítottam egy olyan rendszert/rutint, amivel megkönnyítettem az életüket és a munkájukat. Szerintem viszont semmi különleges nincs ebben, hiszen csak rendet tettem, ahhoz meg nem kell semmi tehetség.

Az egész csak szervezés kérdése - Bevezető

Az alábbi cikk sorozatban igyekszek megosztani néhány tippet azok közül, amik nálunk beválltak és megkönnyítették az életünket. Szeretném kihangsúlyozni, hogy mivel annyira különbözőek vagyunk, nem biztos, hogy másnál is alkalmazhatóak lesznek az alábbiak, de aki akar, az úgyis ötletet tud meríteni a leírtakból.

A sorozat végére érve biztos többen is azt fogjátok hinni, hogy klinikai eset vagyok, de tévedtek!

[sc name=”kiemeles1o”]Egyik klinika sem vállalta a kezelésemet.[sc name=”kiemeles1z”]

Advertisement

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here