5 jel az online randik világában, hogy nem kellesz eléggé

A párkeresés a modern világ virtuális útvesztőjében bonyolult dolog, azonban közel sem lehetetlen. A szerelem téged is vár valahol. Az érzelmileg hozzáférhető férfiak igenis léteznek, csak meg kell őket találni. Ebben a folyamatban a segítségünkre lehet, ha legalább azokat az embereket sikerül elkerülnünk, akik csak az időnket vesztegetnék, mert valójában nem nyitottak egy kapcsolat felépítésére. Fogadjátok szeretettel Andjal hasznos tanácsait.

2
2922
5 jel az online randik világban, hogy nem kellesz eléggé

[su_dropcap]S[/su_dropcap]okan ragadtunk már bele bizonyos egészségtelen randizási formulákba, amint azon kaptuk magunkat, hogy olyan férfiakat próbálunk párkapcsolatba “kényszeríteni” akik világos, hogy nem voltak alkalmasak rá. Minden jel ott virított az orrunk előtt, mi azonban kihívásnak éltük meg, és semmi esetre sem akartunk vereséget szenvedni. A randik játszmákká fajultak, de mi meg akartuk a fickót szerezni. Soha nem sikerült, ehelyett stresszes, összetört szívű, érzelmileg sivár porhüvelyünk maradt csak hátra az ígéretesnek vélt románc után. Nem éppen erre vágytunk…

A hosszas tanulási folyamat eredményeként előbb-utóbb rájövünk, a legjobb megoldás elfogadni, hogy az illetőnek nem kellesz eléggé, és tovább keresni azt, aki hozzánk való. A szívfájdalom gyötrő, de előre visz, minden egyes ilyen tapasztalattal bölcsebbek, erősebbek és okosabbak leszünk.Egy szó mint száz, ha az alább felsorolt jeleket figyelembe vesszük még az ismerkedési fázis alatt, sok fejfájástól megkímélhetjük magunkat, és talán segít fényt deríteni a férfiak valódi szándékára a virtuális randik világában. Ha az itt felsorolt újkeletű jelenségek bármelyikét tapasztalod az aktuális félnél, biztosra veheted, hogy neki sajnos, nem kellesz eléggé…5 jel az online randik világban, hogy nem kellesz eléggé

#1: “Breadcrumbing” avagy morzsahintés

Ez a frappáns újkeletű kifejezés hűen tükrözi azt az agytépően idegesítő viselkedési formát, melyet bizonyos vérlázítóan önző férfiak előszeretettel űznek. Az angol “breadcrumb” (kenyérmorzsa) szóból alkotott kifejezés hallatán magunk előtt láthatjuk a beetető hímet, aki az érzelmileg kiéhezett lánykáknak (általában többnek egyszerre) szórja a figyelem és szeretet morzsákat, kizárólag olyan mennyiségben, hogy az illető hölgy soha jól ne lakjon, de azért érezze a törődést.
[sc name=”kiemeles1o”]Ismeritek azt a szituációt, mikor találkoztok valakivel, aki úgy tűnik kedvel, de valamilyen okból kifolyólag, sehogy sem sikerül összehozni a következő találkát. Nem válnak köddé teljesen, de képtelenség velük bármit is szervezni, vagy belefolyni egy mélyebb beszélgetésbe.[sc name=”kiemeles1z”]
A “breadcrumbing” legtöbbször üzenetváltásokon kersztül valósul meg. Azt hiszed kedvel téged, mert azt írja; hiányzol neki, gondol rád, veled álmodik, és még arra is kíváncsi, hogy hogy telt a napod. Azonban ennél sokkal tovább nem nagyon gördül a beszélgetés fonala. Ha a következő találkozóra, vagy egyéb konkrét témákra tereled a szót, legtöbbször kitérnek a válaszadás elől, vagy elterelik a szót. A vegyes jelzések tetejében, nem restek likeolni a bejegyzéseidet a közösségi médián, miközben képtelenek válaszolni az üzeneteidre.
Az ilyen embereket igyekezz kerülni. Csak az idődet és az energiádat vesztegetik.

5 jel az online randik világban, hogy nem kellesz eléggé

#2: “Love Bombing” avagy a szerelemmel bombázás

Ez a kategória a szöges ellentéte az előzőnek, de legalább annyira megtévesztő. A “love bombing” az a jelenség, mikor épphogy csak megismertél valakit, az máris halálosan szerelmes lesz beléd. Irtózatos intenzitással keres, és hetekig magasztal; amikor egyszer csak teljes visszavonulót fújnak.
[sc name=”kiemeles1o”]Miután a rajongás elmúlik, hanyagolni kezd, és te azon gondolkodsz, vajon mégis mi történhetett? Felejtsd el az önmarcangolást, semmi olyasmit nem tettél ami miatt ilyen hirtelen elveszthette az érdeklődését irántad.[sc name=”kiemeles1z”]
A “love bomber”-ek manipulatív, irányításmániás emberek. Élvezetüket lelik benne, hogy valakit magukba bolondítsanak, de az első jelre, hogy viszont szeretik őket, menekülőre fogják. El akarják nyerni a figyelmedet, de nem vágynak elköteleződni. Amint a rajongótáborukban tudnak, már röppennek is tovább, hogy ugyanezt a folyamatot végigcsinálják egy következő áldozattal.
Ha valakit azon kapsz, hogy a kapcsolat korai szakaszában szerelmet vall, kezeld intő jelként. Természetesen előfordulhat, hogy valaki valóban gyorsan beleszeret a csodálatos személyiségedbe, de az esetek túlnyomó részében sajnos gyanúsak az elhamarkodott kijelentések.
Hogy biztosra menj, próbálj meg kicsit utánajárni az illető párkapcsolati múltjának. Gondolkozz el erősen azon, hogy mennyi időt töltöttetek valójában kettesben. Úgy érzed túl gyorsan haladtok? Azt gondolod ismeretlenül is túlzottan odáig van érted? Ha viszonzod az érdeklődését, visszább vesz a lendületből? Ha valaki irracionális mértékben üldöz a szerelmével, annak sem kellesz igazán. Ők csak magukat imádják valójában.5 jel az online randik világban, hogy nem kellesz eléggé

#3: “Cushioning” avagy az óvatos játékosok

Egy újabb mókás kifejezés, amelyet a jelenkori randizási korszak szült. A “cushioning” (párnázás) jelensége annak köszönhető, hogy úgy érezhetjük végtelen választási lehetőségünk van. Mi lett volna, ha a mesebeli Fürtös Panka, aki betévedt a három mackó házába, több mint három székből/tálkából/ágyból választhatott volna? Mi lett volna, ha medvék bútorainak százait húzhatta volna balra/jobbra a virtuális térben? Soha nem érezte volna egyikről sem, hogy éppen neki megfelelő!
[sc name=”kiemeles1o”]Az óvatos játékosok csak fél lábbal mennek bele egy ismerkedési folyamatba, miközben továbbra is flörtölnek másokkal, vagyis nyitva hagyják a lehetőségeiket. Kedvelnek téged, de közben fél szemmel már azt keresik aki még nálad is jobban megfelel nekik.[sc name=”kiemeles1z”]
A “cushioner”-ek viselkedése árulkodó lehet. Még ha fizikailag nem is csalnak meg, több csalfa emberekre jellemző viselkedési formát is fel lehet náluk fedezni.
Rejtegeti a telefonját előled? Nyilvánosan flörtöl másokkal? Hazudik arról hogy kivel beszélt? Kerüli a mélyebb érzelmi kötődést veled?
A legnagyobb intő jel, hogy egy “cushionerrel” randizol az az, hogy továbbra is fenn marad a randioldalakon (miközben esetleg ugyanezért téged számon kér). Valljuk be, hogy addig nem beszélhettek elkötelezett monogám párkapcsolatról, amíg továbbra is vadászgattok a virtuális térben.

#4: Nem posztol rólad

Ez a jelenség meglehetősen általános, és kéz a kézben járhat a fent említett kategóriák bármelyikével, de olyanok esetében is előfordulhat, akik évek óta együtt vannak. Ha a párod kerüli a közös, vagy téged ábrázoló fotók megosztását, annak nyomós oka lehet. Ha egyébként gyakran és sokat posztol, de téged nem mutat meg a világnak, könnyen lehet, hogy azért teszi, hogy más nőket ne riasszon el azzal, hogy közszemlére teszi; boldog párkapcsolatban él.
Ez sértő, és bánthatja az egonkat, de a legjobb megoldás továbblépni.
Ha bejelölöd a kedvesedet néhány képen, vagy megemlíted őt a közösségi hálón, azonban ő ezt sosem teszi, vedd úgy, hogy nem vagy számára annyira fontos, hogy felvállaljon a világ előtt.
Ne vesztegesd az idődet, találj valakit, aki büszkén tudatja a virtuális világgal is; összetartoztok.

5 jel az online randik világban, hogy nem kellesz eléggé#5: Kerüli a kapcsolat definiálását

Elmondani sem tudom hányszor hallottam már az alábbi szöveget a randipartnereimtől: “csak együtt lógunk”. Azok az emberek akik kerülik a kapcsolat felcímkézését, nem hajlandóak elköteleződni.
Nem nevezik a találkozót randinak. Nem hívnak barátnőjüknek. Ehelyett, csak egy barát vagy. Lazán kezelik a helyzeteket, és ilyesmiket mondanak “ne gondolkozzunk túl sokat” vagy “lássuk meg merre alakulnak a dolgok”.
Ragaszkodnak hozzá, hogy a kapcsolat definiálása ezen a ponton még túl korai, és hogy lazítanod kéne.
Nincs igazuk. Nem kezeled lazán, ne lépj túl ezen a kérdésen. Ez az ember nem akar veled kapcsolatban lenni valamilyen okból kifolyólag. Ha nem tudja felnőtt ember módjára megfogalmazni, hogy ti ketten mit is akartok egymástól tulajdonképpen, akkor jobb ha kilépsz ebből a helyzetből. Nincs vesztegetni való időd erre az ostobaságra.
[sc name=”kiemeles1o”]Fájdalmas és elkeserítő lehet szembenézni ezzel az öt modernkori kapcsolati válsághelyzettel, de ha egyszer megteszed, meg fogod köszönni magadnak. Az igazi szerelem vár rád, és sokkal jobban tudod szűrni az embereket, ha felismered, és idejében elkerülöd ezeket a viselkedési mintákat.[sc name=”kiemeles1z”]
Roppant fontos dolog észben tartani, hogy az esetek túlnyomó többségében, egy másik ember elköteleződésre való képtelensége nem rajtad múlik. A legtöbben magunkat okoljuk, pedig ez nem a mi hibánk. Számtalan ok létezik, amiért az emberek megengedik maguknak ezt a viselkedést. Akármi is legyen az, nem a te tiszted kideríteni. Senkit sem tudsz megváltoztatni akarata ellenére, és a lehető legnagyobb hiba arról győzködni magad, hogy ez sikerülhet.

A visszautasítás szívás, de tedd magad túl rajta. Sok sikert a keresgéléshez, érezd jól magad!
Oszd meg velünk a történetedet ha belefutottál már hasonló dolgokba te is!

Advertisement

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sziasztok!
    Én egy férfi személyében az 1, 3, 5, felsorolásba futottam bele. 2 évig voltam ebben a bizonytalan helyzetben. Reméltem, hogy idővel látja, hogy én nem olyan nő vagyok, akikkel eddig lehetett dolga, mivel volt viszonyítási alapja jócskán. De nem így történt.
    Azt gondoltam, hogy bennem van a hiba, de rá kellett jönnöm, hogy nem.
    Én vetettem véget a huzavonának, de ma is fájó szívvel gondolok vissza, hogy nem kaptam igazi lehetőséget. De vissza gondolva és rétékelve, jobb is így. 6 hónap telt el azóta. Sajnálom, hogy ilyen személyek hagynak lelki sebeket emberekben. Mihamarabbi lelki gyógyulást kívánok azoknak akik hasonló helyzetben voltak vagy vannak!!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here